Op 23 september kwam een deel van het zijden kousen-team samen in het Textile Research Centre in Leiden om ervaringen uit te wisselen en te laten zien hoe ver ze zijn gevorderd met hun kous. Het werd een afwisselende middag en iedereen verliet uiteindelijk geïnspireerd en vol goede moed om de kous af te maken het pand. Twee kousen waren op dat moment al af. Hulde aan de beide dames die dit zo snel voor elkaar hebben gekregen!

Al doende leren we 

Tijdens de terugkom-middag was er uitgebreid tijd om elkaars werk te bekijken, te bewonderen en te bespreken waar iedereen tegenaan loopt. De verschillende breigarens en naalden werden uitgebreid bediscussieerd. Hoe ga jij om met de scherpe punten? De een heeft dopjes op de punten van de naalden, de ander gebruikt een breiriem of een bierviltje in de bh. Hoe lang brei je op een dag en heb je fysieke klachten? Kan je het zonder naar je breiwerk te kijken of heb je er voortdurend daglicht bij nodig? Al dit soort informatie helpt ons om een beeld te krijgen van de productie van dit soort kousen in het verleden.
Natuurlijk bleef het niet bij informatie uitwisselen maar werden de zijden kousen (die nu nog niet ontgomd zijn) in handen genomen en zelfs aangetrokken. We kijken nu al uit naar de experimenten met het ontgommen van de kousen en het dragen van de ontgomde eindproducten.
De deelnemers hebben nog tot eind maart 2019 om hun kous af te maken. Dat gaat vast lukken!!

  

  

De eerste kous-reconstructies zijn af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *