Op 4 november stond de Texelse archeologie centraal in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Een dag voor en door archeologen, duikers en belangstellend publiek. Bijna 700 mensen vonden hun weg naar dit evenement en lieten zich informeren over de (water)bodemvondsten van Texel.

De archeologie van het eiland Texel heeft jaren in de luwte geleefd. Mede door de fraaie vondsten uit het Palmhoutwrak bestaat nu veel meer belangstelling voor erfgoed en archeologie op Texel. Archeologen en (duikende) amateurarcheologen waren aanwezig om tijdens een archeologie-markt over hun onderzoek vertellen. Ook het onderzoek naar de zijden kousen van het Palmhoutwrak werd hier onder de aandacht gebracht.

Meer weten? Neem dan contact op met info@textilearchaeology.nl.

Dag van de Texelse archeologie groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *